سه شنبه 13 شهريور 1403-22:13 کد خبر:60149
پایان ماه صفر،
شهادت امام رضا(ص) تسلیت
انعکاس شمال_امام رضا (ع)فرمود: هر که غم و نگرانی مؤمنی را بزداید، خداوند در روز قیامت گره غم از دل او بگشاید.
ایشان، سبیکه مادر امام جواد (ع) است. وی کنیزی بود که به او سبیکه یا دُرّه میگفتند، حضرت رضا او را خیزران نام گذاشتند و این بانو از اهالی نوبه (منطقهای در آفریقا) است. (إعلام الوری بأعلام الهدی، ج ۲، ص ۹۱)
همسر دائمی امام رضا (ع) ام حبیبه بود. (عیون أخبار الرضا، ج ۲، ص ۱۴۷)
سیره علمی:
امام رضا (ع) هنگام حضور در مدینه، در روضه نبوی مینشست و دانشمندانی که از پاسخ سؤالات درمی ماندند، از امام یاری میخواستند. (اعلام الوری، ۱۴۱۷ ق، ج ۲، ص ۶۴)
پس از حضور در مرو نیز از رهگذر مناظراتی که برپا میشد، به بسیاری از شبهات و سؤالات پاسخ میگفت. افزون بر آن امام در منزل خود و در مسجد مرو حوزه علمی تشکیل داد، ولی وقتی مجلس درس امام بالا گرفت مامون دستور تعطیلی آن را صادر کرد و امام او را نفرین کرد. (عیون اخبار الرضا، ج ۲، ص ۱۷۲)
سیره تربیتی:
در سیره رضوی بر نقش خانواده در تربیت فرزند تاکید شده و مواردی همچون لزوم ازدواج با همسر صالح، (الکافی، ۱۳۶۳ ش، ج ۵، ص ۳۲۷)؛ اهتمام به ایام بارداری، (الکافی، ۱۳۶۳ ش، ج ۶، ص ۲۳)؛ نامگذاری نیک، (الکافی، ۱۳۶۳ ش، ج ۶، ص ۱۹) و تکریم کودک (مستدرک الوسائل، ۱۴۰۸ ق، ج ۱۵، ص ۱۷۰) گوشزد شده است.
در مورد اهتمام امام رضا (ع) به انس گرفتن با نزدیکان نیز نقل شده است که هرگاه امام فراغتی پیدا میکرد، نزدیکان و اطرافیانش از کوچک و بزرگ را جمع میکرد و به گفتگو با آنان میپرداخت. (عیون اخبار الرضا، ج ۲، ص ۱۵۹)
