سه شنبه 4 آبان 1395-9:19 کد خبر:20463
مراقب عکسهاي خصوصي خود در فضاي مجازي باشيد
انعکاس شمال - برخي سودجويان با سوء استفاده از عکسهاي شخصي برخي کاربران در شبکههاي اجتماعي، به ساخت صفحات جعلي با عکس اين افراد اقدام ميکنند.
به گزارش انعکاس شمال ، برخي از جرايمي که در فضاي مجازي و در بستر اينترنت رخ ميدهد کلاهبرداري، سرقت اطلاعات، مزاحمت هاي اينترنتي، فروشگاههاي کاذب و ... است. اين جرايم در حالي رخ ميدهد که همزمان با رشد و گسترش فضاي مجازي در کشور هر روز شاهد گسترش ارتکاب اين دست جرايم در کشور و متعاقبا نقض حريم خصوصي افراد هستيم، عواملي که توالي فاسد زيادي را در پي خواهد داشت.
سرهنگ حسن محمدنژاد رئيس پليس فتاي استان مازندران با اعلام اين خبر،گفت: امروزه يکي از شايع ترين جرايم، سوء استفاده از عکسهاي خصوصي و شخصي افراد است.
وي افزود: به عبارتي ديگر درست است که در برخي از برنامههاي موجود مانند تلگرام و اينستاگرام امکان دسترسي به شماره تلفن افراد وجود نخواهد داشت اما بايد گفت، عکس هاي کاربران اين فضاها در معرض سوء استفاده خواهد بود.
رئيس پليس فتاي مازندران ، خاطر نشان کرد: برخي سودجويان با سوء استفاده از عکسهاي برخي کاربران شبکههاي اجتماعي، به ساخت صفحات جعلي با عکس اين افراد اقدام ميکنند و از اين راه با انتشار مطالب خلاف قانون اقدام به انجام اعمال خلاف خود ميکنند.
وي در ادامه گفت: اما قربانيان اين نوع از جرايم بيشتر زنان هستند، لذا افراد بايد از قرار دادن عکسهاي خود بر روي پروفايل شخصي و قرار دادن آنها در صفحات اجتماعي همچون فيس بوک، تلگرام و اينستاگرام خودداري کنند.
رئيس پليس فتا مازندران، خطاب به شهروندان هشدار داد: چنانچه قرباني اين نوع از جرايم و سوء استفاده ها شده ايد توصيه مي شود:
اقدام به جمع آوري دليل کنند، به عبارتي ديگر اعمال خلافي که به نام يا با عکس شما صورت مي گيرد را از طريق مقتضي مانند گرفتن اسکرين شات جمع آوري کنند.
عکسهاي شخصي را به سرعت از صفحات اجتماعي برداريد.
به دادسراي جرايم رايانهاي مراجعه کنيد و با ثبت شکايت خود برخورد با متجاوزان به حريم خصوصي را خواستار شويد.
100 فقره کلاهبرداري از طريق فروش اينترنتي
کارآگاهان سايبري پليس فتاي استان مازندران موفق شدند، زني را که از طريق فروش اينترنتي 100 فقره کلاهبرداري کرده بود را دستگير کنند.
سرهنگ حسن محمدنژاد گفت: در پي شکايت يکي از شهروندان مبني بر کلاهبرداري از وي در شبکه اجتماعي تلگرام، موضوع در دستور کار کارآگاهان و کارشناسان پليس فتاي استان قرار گرفت.
وي تصريح کرد: کارشناسان پليس فتا با انجام تحقيقات از مالباخته دريافتند، زني کلاهبردار با حضور در شبکه اجتماعي تلگرام با انجام تبليغات فروش البسه و دريافت سفارش خريد و وجه مورد نظر ار مشتريان با سوء استفاده از اعتماد اعضاي گروه، از آنان کلاهبرداري مي کند.
رئيس پليس فتاي مازندران، خاطر نشان کرد: کارشناسان پليس فتا با انجام تحقيقات فني و استفاده از شگرد هاي خاص پليسي ، رد زن کلاهبردار را در يکي از استان هاي شمال غرب کشور ، شناسايي کردند.
وي افزود: ماموران در ادامه تحقيقات با هماهنگي قضائي اين زن کلاهبردار را دستگير کردند که متهم در تحقيقات و بازجويي هاي فني پليس، به 100 فقره کلاهبرداري به ارزش بيش از دو ميليارد ريال به اين شيوه اقرار کرد.
سرهنگ محمدنژاد اظهار داشت: متهم براي انجام تحقيقات بيشتر با صدور قرار از سوي مرجع قضائي روانه زندان شد.
رئيس پليس فتاي مازندران با هشدار به شهروندان گفت: صفحاتي كه ناخواسته در برابر شما باز مي شوند و حاوي تبليغات فروش كالاها و ارائه خدمات هستند، ممكن است تقلبي بوده و قصد كلاهبرداري داشته باشند.
وي تاکيد کرد: از سايت هايي خريد کنيد که حتماً نماد اعتماد الکترونيکي را داشته باشند. اين فروشگاه ها در سايت Enamad.ir قابل مشاهده است.
محمدنژاد همچنين گفت: در هنگام تصميم به خريد از فروشگاههاي الكترونيكي، از تجربه دوستان و آشنايان نزديك در خصوص خريدهاي آنلاين استفاده كنيد./ پايگاه خبري پليس
