چهارشنبه 4 آذر 1394-14:4 کد خبر:15636
آقامیری در هفته کتابخوانی اظهار داشت :
یکی از مسائل مهم در عرصه فرهنگی کشور بحران تیراژ است
انعکاس شمال - یکی از مسائل مهم در عرصه فرهنگی کشور بحران تیراژ است من فرا رسید دیدگاه خود را در این باره چنین گفتموقتی در یک کشور اروپایی با حداکثر 7 تا 10 میلیون جمعیت تیراژ چند صد هزار جلدی از یک کتاب عرصه می شود
چندی پیش در جلسه ای کارشناسی سخنی از سرانه مطالعه در بین مردم ایران و مقایسه آن با سایر کشور ها بود در آنجا که نوبت به سخن های یکی از مسائل مهم در عرصه فرهنگی کشور بحران تیراژ است من فرا رسید دیدگاه خود را در این باره چنین گفتموقتی در یک کشور اروپایی با حداکثر 7 تا 10 میلیون جمعیت تیراژ چند صد هزار جلدی از یک کتاب عرصه می شود برای جامعه هشتاد میلیونی ایران امروز زیبنده نیست که تیراژ 500 تا 2000 جلدی معدل اصل چاپ کتاب باشد البته این بحران به واسطه کمبود سرانه مطالعه نیست چرا که کشور ما یکی از ده کشور اول میان در کاربری سایت های اینترنتی و شبکه های مجازی است که متاسفانه در این شبکه ها سطح نازلی از اطلاعات و آگاهی تبادل می شود مشکل در اینجاست مردم در اختصاص وقت مطالعه در زندگی روزمره بخش عمده ای از زمان و انرژی خود را صرف بازبینی شبکه های اجتماعی می کنند به اعتقاد من هنوز به طور دقیق نمیدانند که چرا باید کتاب بخوانند و ثانیا چه کتابی را بخوانند پیشنهاد راهبردی من در این مورد خاص آن است که یک نهضت عمومی مطالعه توسط نخبگان در جامعه شروع شود و بخشی از کتاب ها ی مفید عمومی به صورت کپی شده در سایت های شبکه ای و اجتماعی قرار گیرد تا در تردد زیاد استفاده از شبکه های اجتماعی مردم و بویژه جوانان امکان مطالعه بخشی از یک کتاب مفید را هر روز داشته باشند این نهضت یکی از راه های موثر در ترغیبت گروهای اجتماعی مطالعه می شود . تا از طریق عملیات اولیه علاقمند سازی در شبکه های اجتماعی مردم با مطالعه بخشی از یک کتاب خوب پیگیر خرید منبع آن جهت خواندن کامل آن کتاب شوند . مسئله بعدی انتقاد من از حوزه کتابخانه های کشور است در دنیای امروز رویکرد اصلی E booking است که متاسفانه زیر ساخت تحقق آن به واسطه پایین بودن شاخص های مخابراتی کشور از جمله سرعت کم اینترنت این جریان یا بوجود نیامده است یا بسیار ضعیف می باشد . کتابخانه های ما در شکل دهه 60 یا 70 مانده است و علوم کتابداری در خدمت رفع نیازهای مردم در یافتن کتاب مناسب و اخذ مشاوره مناسب از این قشر در نیامده است به نظر می رسد با حساسیتی که رهبر معظم انقلاب در خصوص ترویج فرهنگ کتابخوانی و افزایش سرانه مطالعه دارند می بایست طرح ریزی اقدامات فوری و موثر در این خصوص توسط مسئولین امر صورت پذیرد.
دکتر آقامیری بسیجی دوران دفاع مقدس در هفته بسیج ، بسیجیان امروز را رزمندگان دانایی معرفی کرد و گفت :
بسیج یک نهاد پویا در طول تاریخ است بدان معنی که با مستجمع شدن منابع و امکانات و انسانها از هر دوره و مقطع یک مسئله اساسی ملی توسط این نهاد به لحاظ تاریخی باید مرتفع شود طبیعی است که بسیج عناصر انقلابی در مقطع دفاع مقدس معطوف به حفاظت از خاک و کیان این سرزمین بود اما با پایان جنگ معنای حقیقی جنگ نه تنها در طول زمان مستهلک نشد که ماموریت و کار ویژه های جدیدی برای این نهاد باز تعریف گردید یکی از دغدغه های اساسی من احیای مدل بسیج اقتصادی و جهاد سازندگی است آنچنان که در تاکید است مقام معظم رهبری نیز چنین راهبردی بیشتر آمده است اعتقاد من اگر انگاره همان بسیج مدرسه عشقی باشد امام راحل مان توصیف کرد امروز باید جایگاه ممتازی برای بسیجان در رفع چالش های کنونی کشور قائل باشیم بویژه در صحنه های علمی و نظریه پردازی جوانان ایرانی باید همت و استعداد خود را بسیج کنند تا کشور کمترین نیازمندی را به مرز های بیرونی خود تامین ماحتیاج مردم داشته باشد . مهمتر آنکه همچون دوران پر شور دفاع مقدس به جوانانمان اعتماد کنیم و به دنبال باز سازی رزمندگان دانایی برای توسعه و تعالی فردای ایران باشیم
دکتر آقامیری به عنوان فعال سیاسی مرکز استان پیرامون عوامل بازدارنده از لغزش سیاسی در مسیر فعالیت سیاسی اظهار نمود:
تمامی گروه ها و گرایشات سیاسی و بلکه گزینه های فعالی که ذیل گفتمان جمهوری اسلامی که مشغول به کنش سیاسی و فعالیت های اجتماعی هستند چهار اعتقاد اساسی را به مثابه مهمترین اولویت های عقیدتی و باورهای قطعی در حدود خط قرمز خود باید تعریف نماید.
اعتقاد به کارآمدی دین در عرصه حاکمیت و اجتماعی و لزوم باور به کفایت آموزه های دین مبین اسلام برای تعالی و سعادت مردم جامعه که به قدرت و سیاست در فقه پویای شیعی به عنوان یک ابزار وصل آدمی به کمال نظر دارد و جز این برای سیاست اصالت دیگری قائل نیست.
التزام به رکن رکین ولایت فقیه به عنوان کامل ترین نظریه حضور فقها درمقام ولایت و پذیرش امر ولایی به عنوان فصل الخطاب تمامی قرائت ها و تفاسیر گوناگون به جهت حفظ یکپارچگی جامعه
پایبندی به آرمان های انقلاب اسلامی مردم ایران با شعار محوری عبور از شرق و غرب تا دستیابی به استقلال آزادی و ثمره تمام مجاهدت ها یعنی جمهوری اسلامی
4- چهارم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران که حاصل نظریه پردازی خبرگان و نخبگان ملت است و میثاق عمل تمامی جریانات می باشد.
و این چهار دسته اعتقادات جلوگیرنده از هر لغزش وانحرافی در مسیر فعالیت های سیاسی محسوب می شود و راه راست حرکت ذیل گفتمان جمهوری اسلامی ایران بر این چهار مؤلفه اساسی استوار است.
دکتر آقامیری مسیر فعالیت سیاسی را از مو باریکتر و داشتن بصیرت و فهم آسیب های فعالیت سیاسی در دوره معاصر را لازم و ضروری دانست وی اظهار داشت :
در میان آسیب های متعدد دوران معاصر در امر سیاست ورزی و کنش گری فعالانه و مسئولانه یکی از وظایف مهم نخبگان و فعالان عرصه های مشارکت جویانه شناخت خطرات میان راه است. این شناخت به درایت و فهمی وثیق نیاز دارد که به تعبیر مقام معظم رهبری این فهم همان بصیرت است.
در طبار شناختی این خطرات دو گونه آسیب زا در دوران معاصر برای هر فعال سیاسی در ذیل گفتمان نظام مطرح تر و مهمتر است. یکی جریان فتنه بدان معنا که فتنه گران آنانی هستند که با اصل و اساس حقیقت نظام سیاسی ما در چالش اند مگر در آن فرازی که منافعشان تأمین باشد. اینان چنان فضای جامعه را مکدر وغبارآلود می کنند که مرزهای میان حق و باطل کمرنگ و غیرقابل تفکیک برای مردم شود. اهل فتنه با باز تولید دائمی شائبه ها و شهادت یقین اطمینان بخش قبلی مردم را به چالش گرفته و با اقامه تشکیک و تردید در اصول و فصول انسجام بخش جامعه فضای سیاسی و اجتماعی کشور را به فروپاشی یا مکدر کردن تا بدانجا که صفوف دشمن در جمع خودی ها استتار شود به پیش می برد.
جریان دوم خطر جریان انحراف است انحرافیون آنانند که بدون اجتهاد رخنه در نظام اعتقادی جامعه می کنند و برداشت های خویش را به مثابه قرائت حتمی و قطعی تحمیل به جامعه می نمایند. جریان انحراف بر ولایت خود و ادعاهای کذب راجع به خود اساس اعتقادات جامعه را می پذیرد اما از آن به نفع منافع خویش بهره می برد بهترین روش برای جلوگیری از گزند این دو جریان آسیب زا و عبور سهل وسالم از این دو آزمون تمسک به ولایت فقیه است که رهبر کارش راهبریست و این که هم در فتنه ها مرز میان حق و باطل را تفکیک و تعیین کند و هم در برابر انحرافات زمان و بدعت ها معارف نابی از اعتقادات حقیقی را به مردم عرضه کند. در واقع ولایت قطب نمای حرکت جامعه اسلامی رو به کمال و سعادت است.
