پنجشنبه 23 مهر 1394-17:38 کد خبر:15062

مدیرکل بهزیستی مازندران:

دولت باید بستر را برای فعالیت مناسب افراد معلول در جامعه فراهم کند

انعکاس شمال - مدیرکل بهزیستی مازندران گفت: دولت و جامعه باید بستر را برای فعالیت مناسب افراد معلول در جامعه فراهم کند.


سعید آرام در مراسم روز جهانی عصای سفید اظهار کرد: 23 مهر روز جهانی نابینایان و روز عصای سفید است و روزی که قانون عصای سفید تصویب شد و براساس آن حق و حقوق نابینایان و کم‌بینایان را تصویب کردند.

وی تصریح کرد: دولت‌ها مکلف به رعایت قانون نابینایان شدند و این روز به این دلیل نام‌گذاری شد که جامعه به عنوان شهروند این افراد را بشناسند و حقوق آنها را به رسمیت بشناسد.

مدیرکل بهزیستی مازندران با بیان اینکه نگرش منفی نسبت به نابینایان وجود دارد، خاطرنشان کرد: این روز نام‌گذاری شد که نگرش منفی موجود در جامعه نسبت به این افراد کاسته شود.

وی با اشاره به اینکه معلولیت به عنوان واقعیت در جامعه وجود دارد، افزود: در حال حاضر 10 درصد جامعه دچار معلولیت هستند و مهم‌ترین علت تصادفات معلولیت است.

آرام ادامه داد: ضریب سالمندی در استان بالاست و جمعیت مازندران به سمت سالمندی پیش می‌رود و همه وظیفه داریم در برابر همه افراد دارای معلولیت شرایط و بستر مناسب آنها را فراهم کنیم.

این مسئول درصد سالمندی در کشور را 24 درصد عنوان کرد و گفت: میزان رشد سالمندی در استان نسبت به کشور بالاتر است و به مرز 35 درصد رسید.

وی با اعلام اینکه دولت و جامعه باید بستر را برای فعالیت مناسب افراد معلول در جامعه فراهم کند، یادآور شد: بحث مناسب‌سازی معابر و خیابان‌ها در این زمینه بسیار اثرگذار است.

مدیرکل بهزیستی مازندران با اعلام اینکه اعضای شورای شهر ساری و شهرداری در این زمینه دغدغه دارند، گفت: طرح مناسب‌سازی در خیابان‌های ساری با ایجاد خط ویژه نابینایان در حال انجام است و امید است که مشکل تردد افراد معلول در جامعه رفع شود و همه مسئولان شهری نسبت به این موضوع دغدغه داشته باشند.

وی با اعلام اینکه افراد معلول با وجود محدودیت توانمندی‌های زیادی دارند، خاطرنشان کرد: امروز عیار آدم‌ها با نقش اجتماعی آنها دیده می‌شود، بسیاری از معلولان توانمندی زیادی دارند ولی باید بستر برای فعالیت آنها فراهم شود.

آرام با اعلام اینکه بستر و فضای جامعه برای بهره‌گیری همه افراد در جامعه فراهم شود، افزود: در حال حاضر بیش از 3 هزار و 800 کم‌بینا و نابینا زیرپوشش خدمات بهزیستی هستند.

وی اظهار کرد: 80 درصد اختلالات کم‌بینا و نابینا قابل پیشگیری است و اگر اقدامات درمانی به‌موقع برای برخی از افراد انجام می‌شد هر پنج نابینا تنها یک نفر امکان درمان وجود نداشت.

مدیرکل بهزیستی مازندران با اشاره به اقدامات پیشگیرانه برای اجرای طرح غربالگری در مهدهای کودک استان، خاطرنشان کرد: 12 هزار نفر دچار اختلال بینایی بودند که 880 کودک تنبلی چشم بودند که پیشگیری انجام شد.

وی توجه به مشاوره ژنتیکی را یکی از اقدامات اساسی است که می‌تواند در جلوگیری از معلولیت به خوبی استفاده کرد، گفت: این موضوع باید جدی گرفته شود.

منبع:فارس