تازه ها

پنجشنبه 11 ارديبهشت 1404-8:24 کد خبر:61392

رئیس سازمان حج و زیارت در برنامه «صف اول»:

اعزام نخستین کاروان زائران حج تمتع از ۱۵ اردیبهشت

انعکاس شمال-رئیس سازمان حج و زیارت در برنامه «صف اول» با بیان اینکه اعزام نخستین کاروان های زائران کشورمان به مقصد مدینه از ۱۵ اردیبهشت آغاز می شود، گفت: میانگین مدت حضور زائران ایرانی در حج تمتع امسال ۳۳ روز است.


آقای علیرضا بیات با حضور در برنامه «صف اول» شبکه خبر با موضوع «نوآوری و پویا نمایی در فرآیند های حج و زیارت» به پرسش ها درباره حج تمتع امسال پاسخ داد. متن کامل این برنامه به شرح زیر است:

سوال: آقای بیات در ابتدا بپردازیم به تعداد زائران و حجاج ایرانی که مشرف خواهند شد به این سفر بفرمایید چه تعداد است با توجه به جمعیت ۸۹ میلیونی کشور عزیزمان و آیا امکان افزایش این سهمیه وجود دارد یا خیر؟
بیات:
بله، ما امسال تا الان هشتادو پنج هزار و هفتصدو پنجاه هزار نفر سهمیه مصوب ما است که در قالب ۵۷۵ کاروان اعزام خواهند شد ۵۸ درصد این کاروان‌ها مدینه قبل هستند و مابقی مدینه بعد یعنی ابتدا مکه می‌روند بعد مدینه این زائرین ما ۵۴ درصد را بانوان تشکیل می‌دهند ۴۶ درصد آقایان و امسال ۱۷ درصد هم از جمعیت زائرین ما از اهل سنت هستند که در خدمتشان هستیم.

سوال: این بزرگواران اهل سنت کاروان‌های مستقل خواهند بود یا نه کاروان‌های ترکیبی هم دارید؟
بیات:
ما در تمتع کاروان‌های ما مستقل است به جز دو شهر البته یکی در تالش و یکی هم در گنبد ما دو کاروان مختلط داریم که هم برای اهل سنت روحانی اهل سنت داریم و هم برای اهل تشیع جداگانه و البته یک نماد بسیار زیبا است از زندگی مسالمت آمیز شیعه و سنی در کشور ما.

سوال: و ترجمانی از این وحدتی که بین عزیزان در کشور ما است، آقای بیات بفرمایید کم سن‌ترین زائر و مسن‌ترین زائر امسال چه سن و سالی دارند؟
بیات:
ما مسن‌ترین زائرمان ۱۰۳ سال دارند.

سوال: خانم هستند یا آقا هستند از کجا هستند؟
بیات:
از گنبد هستند و همه مراحل آزمایشات پزشکی را هم با موفقیت پشت سر گذاشته‌اند ما زائرین کم سن هم زیر ۱۲ سال داریم یکی دوتا ولی آنطور که مشخص است تا الان مقررات کشور افغانستان اجازه زیر ۱۲ سال را نمی‌دهد یعنی از ۱۲ سال به بالا را اجازه تشرف به حد تمتع را می‌دهند به همین خاطر دیگر ما پایین‌تر از ۱۲ سال را نمی‌توانیم در خدمتشان باشیم.

نام فرستنده :
ایمیل گیرنده :