پنجشنبه 16 ارديبهشت 1395-13:28 کد خبر:18763
مرکز جامع خدمات سرطان مازندران افتتاح شد
انعکاس شمال - مرکز جامع خدمات سرطان ساری واقع در بیمارستان امام خمینی(ره) باحضور وزیر بهداشت افتتاح گردید.
به گزارش انعکاس شمال، دکتر سید حسن هاشمی پس از ورود به استان مازندران و افتتاح این مرکز، ضمن گفتگو با کادر درمانی مرکز جامع سرطان مازندران، از بیماران بستری در بخش آنکولوژی و هماتولوژی عیادت کرد.
این مرکز که دارای 85 تخت است و از سال 86 روند ساخت آن آغاز و در زمینی به مساحت 5 هزار مترمربع در 6 طبقه ساخته شده است.
هزینه کل ساخت و تجهیزات این مرکز 180 میلیارد ریال بوده که 120 میلیارد ریال آن صرف ساخت و تاسیسات و 60 میلیارد ریال صرف خرید تجهیزات پزشکی شده است.
مرکز جامع خدمات سرطان مازندران دارای بخش های پیوند مغز و استخوان، آنکولوژی سرپایی، ایزوله، آنکو سرجری، هماتولوژی خون، شیمی درمانی و آزمایشگاه جامع است که به عنوان نخستین مرکز درمان بیماران سرطانی در استان مازندران به بهره برداری رسید.
گفتنی است پس از بیماری های قلبی و عروقی، سرطان دومین علت مرگ و میر در استان مازندران است و طبق گزارش وزارت بهداشت 13.5 درصد از مرگ و میر در کشور ناشی از سرطان است که این میانگین در استان مازندران حدود 16 درصد یعنی 2.5 درصد بیش از متوسط کشوری است.
وزیر بهداشت پس از افتتاح مرکز جامع خدمات سرطان مازندران، آن را خدمتی ارزشمند دانست و گفت: در این مرکز، خدمات پیوند و خدمات بسیار مناسب دیگری به مردم ارائه می شود.
دکتر سید حسن هاشمی در نخستین روز سفر خود به استان مازندران و در حاشیه افتتاح مرکز جامع خدمات سرطان مازندران، اظهار داشت: کیفیت ارائه خدمات در این مرکز مناسب بود و امیدوارم در سایر نقاط کشور نیز شاهد وجود چنین مراکزی باشیم.
وزیر بهداشت گفت: آمار سرطان در کشور از متوسط میزان کشورهای منطقه بیشتر نیست و فاصله زیادی هم با میزان سرطان در کشورهای اروپایی داریم اما این به معنای بی توجهی ما به این بیماری نیست.
دکتر هاشمی ضمن تاکید بر نقش آب، هوا و غذا در ابتلای مردم به سرطان، نقش مردم را در پیشگیری از سرطان بسیار مهم ارزیابی کرد و گفت: مسئولان کشور نیز باید تمام تلاش خود را برای کاهش استرس، بیکاری و دغدغه های مردم به کار گیرند و از سوی دیگر فضای وحدت، همدلی، نشاط و شادابی بر کشور حاکم شود.
وزیر بهداشت با بیان اینکه مردم می توانند با خود مراقبتی و توجه به عوامل آسیب رسان به سلامتی خودشان، نقش مهمی در کاهش آمار سرطان داشته باشند، افزود: به عنوان نمونه مصرف سیگار، عامل 90 درصد ابتلا به سرطان ریه است و اعتیاد نیز علاوه بر خانمان سوز بودن، موجب آسیب رساندن به بدن از جمله دستگاه گوارشی می شود.
دکتر هاشمی ضمن مهم ارزیابی کردن نقش برخی از دستگاه های اجرایی کشور مانند وزارت جهاد کشاورزی و صنعت، معدن و تجارت در سلامت تغذیه مردم، خاطرنشان کرد: بخشی از عوامل سرطان را ناشی از تغذیه مردم و بخشی دیگر در صنایع است.
وزیر بهداشت ضمن ابراز رضایت از وضعیت همکاری های بین بخشی در دولت یازدهم، اظهار داشت: شورای عالی سلامت به طور مرتب با حضور و ریاست دکتر روحانی و در استانها نیز به ریاست استانداران تشکیل می شود.
دکتر هاشمی خاطرنشان کرد: هر قدر جمعیت به سوی کهنسالی پیش برود و از سوی دیگر هر قدر فرهنگ مصرف غذاهای وارداتی و کم تحرکی افزايش پیدا کند، میزان سرطان نیز افزایش خواهد یافت و دولت نیز باید تمهیدات لازم را برای کاهش عوامل آسیب رسان به سلامتی مردم انجام دهد.
وزیر بهداشت ضمن ابراز امیدواری نسبت به گسترش مراکز جامع خدمات سلامت در کشور، تصریح کرد: مراکز درمانی آخرین مرحله از درمان هستند اما اقدام مهم پیشگیری است و 60 درصد از سرطان ها نیز قابل پیشگیری هستند.
دکتر هاشمی در بخش دیگری از سخنان خود در خصوص تهیه داروی بیماران در بیمارستانها و عدم مراجعه آنها به بیرون، با اشاره به سخنان بیماران بستری شده در مرکز جامع خدمات سلامت مازندران و عدم دریافت وجه از آنها و عدم مراجعه به بیرون از مرکز برای تهیه دارو، گفت: نباید دارویی که در کشور موجود نیست را برای بیماران تجویز کرد و همواره باید تلاش ما در جهت تامین دارو برای بیماران در بیمارستانها باشد.
وزیر بهداشت در پایان تاکید کرد: متاسفانه هنوز هم بیمارستانهایی در کشور وجود دارند که در تهیه دارو برای بیماران کمبودهایی دارند و طبق ارزیابی های ما هنوز 4 درصد از آنها تخلف می کنند و بیماران را برای تهیه دارو انجام آزمایش های پزشکی به بیرون از بیمارستانها ارجاع می دهند اما در هفته گذشته در قالب بخشنامه ای، بیمارستانها را موظف کردم تا به عهدی که با هم بسته ایم، پایبند باشند.

