يکشنبه 27 آبان 1397-18:10 کد خبر:37296

ادعاهایی که در واقعیت رنگ می بازند

متوقف مثل گردشگری مازندران!

انعکاس شمال - یک کارشناس گردشگری با اشاره به اینکه گردشگری در مازندران با مشکلات زیرساختی دست و پنجه نرم می کند، تصریح کرد: این استان تا تبدیل شدن به قطب گردشگری فاصله بسیار زیادی دارد.


انعکاس شمال: محمد رضا اورمزدی، با اشاره به اینکه گردشگری به عنوان یک صنعت پایدار از نظر منابع ارزی و دیدگاه توسعه پایدار در اقتصاد معیشتی مازندران بسیار موثر است،اظهارکرد:مازندران با وجود مشکلات فراوان زمانی می تواند ادعای میزبانی برای گردشگران داخلی و خارجی را داشته باشد که هتل های استاندارد،مراکز اقامتی مناسب، شبکه آژانس های مطلوب و امنیت جاده ای را درحد ایده آل داشته باشد.

وی تصریح کرد: هرچند مازندران به دلیل جاذبه های بیشمار ظرفیت بالقوه گردشگری دارد اما تا تبدیل به یک قطب گردشگری که دارای ایده ال ها و مولفه های خاصی است، فاصله بسیار دارد. 

*سازمان های ذیربط در گردشگری جزیره ای عمل نکنند

این کارشناس گردشگری، جزیره ای عمل نکردن سازمان ها را یکی از راهکارهای رسیدن به استاندارد مطلوب گردشگری عنوان کرد وافزود: درصنعت گردشگری 21 سازمان در بخش های مختلف در رسیدن به این استاندارد دخیل هستند که با همکاری هم می توانند به توسعه صنعت گردشگری کمک کنند .

اورمزدی با اشاره به  اینکه بیش از 80 نوع گرایش در صنعت گردشگری وجود دارد، یادآورشد: بخش های متنوع از گردشگری سلامت تا گردشگری روستایی و ازاکوتوریسم و طبیعت گردی تا بخش های متنوع گردشگری فرهنگی و تاریخی درمازندران وجود دارد که این استان را چون نگینی در نقشه ایران درخشان کرده است. 

*مازندران، گزینه ای مناسب برای گردشگری روستایی 

این کارشناس گردشگری، مازندران را تنها استان از نظر تعدد روستاها در کشور دانست و افزود: مازندران به جهت فراوانی روستا و آب و هوای بی نظیر آن گزینه مناسبی برای گردشگری روستایی است.

وی با بیان اینکه این استان از نظر فضاهای مذهبی ،بقعه ها و امام زاده ها وجاذبه هایی که در گردشگری مذهبی وجود دارد،دارای  رتبه بالایی درسطح کشور است، تصریح کرد: هرچند مازندران دارای تعداد بالای امامزادگان است و ظرفیت گردشگری مذهبی در آن وجود دارد اما طبیعت گردی و روستاگردی اولویت این استان محسوب می شود، در حوزه گردشگری تاریخی ، فرهنگی ومذهبی استان های دیگری مانند قم، خراسان رضوی،فارس و غیره پررنگ تر از این استان عمل کرده اند.

*غفلت از صنایع دستی برای جذب گردشگر

اورمزدی با اشاره به اینکه صنایع دستی مازندران برای جذب گردشگر خوب معنی نشده است، خاطرنشان کرد: در حوزه فرهنگی بیش از 20 گرایش  صنایع دستی با قابلیت ارائه به گردشگران خارجی همچون سفالگری، چادرشب بافی، لاک تراشی و غیره وجود دارد.

این کارشناس گردشگری با اعلام اینکه براساس آمارهای جهانی امروزه ایران ارزان ترین کشور و مقصد گردشگری انتخاب شده است،اظهار کرد: ورود هر گردشگر خارجی به مازندران علاوه بر ارزآوری باعث شکوفایی اقتصادی و اشتغال زایی در منطقه می شود.

این استاد دانشگاه در پایان یادآورشد: با شرایط کنونی کشور، گردشگری یک ابزار قدرتمند در جهت تولید اشتغال،رفع بیکاری و بحران حاکم است که باید به درستی از این ابزار استفاده کرد./هارش