تازه ها

چهارشنبه 22 شهريور 1396-13:12 کد خبر:28115

مرگ تدریجی سینمای فریدونکنار در غفلت مسئولان

انعکاس شمال - سینمای شهرستان فریدونکنار که بقایایش از گذشته باقی ماند در حال حاضر تبدیل به مخروبه‌ای شده و هیچ کسی برای احیای آن تلاش نمی‌کند.


 

 

انعکاس شمال: سینمای شهرستان فریدونکنار که بقایایش از گذشته باقی ماند در حال حاضر تبدیل به مخروبه‌ای شده و هیچ کسی برای احیای آن تلاش نمی‌کند.

گویا یکی از تجار شهر در همان سال‌های ابتدای تعطیلی سینما آن را خرید و قصد داشت که آن را تبدیل به یک واحد تجاری کند که خوشبختانه با مخالفت مسئولان، این کار انجام نشد.

علاوه بر مشکل تامین مالی برای احیای سینمای شهر، بزرگترین مشکل در حیات دوباره این سینما، کم بودن جمعیت شهر، نبود فرهنگ رفتن به سینما بین خانواده‌ها و در نتیجه اقتصادی نبودن فعالیت این واحد فرهنگی است.

اما این مشکل چاره دارد و اگر به صرف نمایش فیلم، راه اندازی سینما نمی‌تواند توجیه اقتصادی داشته باشد می‌توان از سینما به عنوان یک واحد فرهنگی چند منظوره استفاده کرد مثلا اجرای تئاتر، کنسرت‌های موسیقی، جشن‌های ملی و مذهبی، همایش‌های گوناگون یا می‌توان با هماهنگی و همکاری با آموزش و پرورش و اکران فیلم‌های مناسب با سنین کودکان و نوجوانان، دانش آموزان مدارس را به صورت گروهی برای تماشای فیلم به سینما آورد.

مدیر توانمند مدیری است که بتواند از امکانات موجود هر چه قدر که کم و ناکافی باشد بهترین استفاده را ببرد.

مدیر قوی باید ظرفیت‌سازی کند، منابع و امکانات مالی را خلق کند، امکانات بالقوه حوزه مدیریتی‌اش را کشف و بالفعل کند و مشکلات و موانع را تبدیل به فرصت کند که اصولا در چنین شرایطی است که مدیر توانمند و قابل می‌تواند خود را نشان بدهد، وگرنه همه ادعای مدیر بودن دارند!

حسن نصیری یکی از شهروندان فریدونکناری در گفت‌وگو با هارش خبر، با بیان اینکه سینما پیوند شهرستان فریدونکنار پیشینه‌ای دیرینه دارد که ‌اکنون سه دهه است، مردم شهر، تابلوی سیاه این سینما را در شهر می‌بینند، گفت: جوانان چشم انتظار داشتن یک سینمای مناسب هستند و البته ناگفته نماند که جوانان و اهالی دوستدار سینما برای دیدن فیلم به شهر مجاور رفته و از سینمای آنجا استفاده می‌کنند.

وی افزود: هنگامی که شهر فریدونکنار سینما داشت و همه از آن استفاده می‌کردند و از معدود شهرهای دارای سینما بوده اما اکنون چه بر سرش آمده که به عنوان یک انباری از آن بهره برده می‌شود؟

نصیری با پرسش این سوال که آیا جز این است که در قانون آمده، اگر اماکن فرهنگی هر شهر بخواهد دوباره بازسازی شود، باید یک مکان فرهنگی دیگر جایگزینش شود؟، تصریح کرد: از مسئولان محترم خواهش می‌کنیم، اگر با سینما مشکل دارند، مکان آنجا را به یک فرهنگستان جوان یا مانند آن تبدیل کنند.

این شهروند با اشاره به اینکه روزگاری در سینما پیوند گروه‌های تئا‌تر ایثار هنرنمایی می‌کردند، خاطرنشان کرد: آن صندلی‌های پر از بیننده که حتی روی کف زمین نیز می‌نشستند و فیلم می‌دیدند، پدرانمان خوب یادشان است.

حسین منفردی فرماندار فریدونکنار در گذشته طی بازدیدی از این سینما و در گفت‌وگو با اشاره به اختصاص اعتبار برای راه‌اندازی سینما در فریدونکنار، اظهار کرد: در پاسخ به مطالبات مردم به ویژه جوانان شهرستان فریدونکنار مبنی بر راه اندازی سینما در این شهرستان، برای نخستین‌بار در کمیته برنامه‌ریزی شهرستان مبلغ دو میلیارد ریال اعتبار برای سینما در فریدونکنار اختصاص یافت.

منفردی افزود: این مبلغ برای تعمیر و تجهیز سالن شهید بصیر که سال‌ها به دلیل بی‌توجهی، قسمت‌هایی از ساختمان تخریب شده بود، مصوب شد.

وی تصریح کرد: مسئولیت انجام این کار به عهده اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی قرار گرفته که تمام تلاش و پیگیری لازم انجام می‌شود تا امسال مردم فریدونکنار بتوانند از حداقل امکانات سینمایی برخوردار شوند.

فرماندار فریدونکنار، گفت: سالن مورد نظر در حال آماده‌سازی برای حدود ۳۰۰ نفر است و موقعیت جغرافیایی این سالن در کنار کتابخانه شهید بصیر واقع شده که از نظر فرهنگی می توانند تکمیل کننده یکدیگر باشند.

به گزارش انعکاس شمال، در حالی که سینما یکی از مکان‌های فرهنگی و منابع درآمدی هر شهر محسوب می‌شود اما در فریدونکنار این مهم پس از گذشت بیش از یک دهه هنوز جدی گرفته نشده است.

نام فرستنده :
ایمیل گیرنده :